De kookworkshops van BuitenKennis kunnen georganiseerd worden op een eigen locatie. Deze moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Bent u op zoek naar een prachtige locatie buiten huis? Kijk dan naar Het Uilenbos, De Muggenhof of Het Eibernest.

Eigen locatie

Wilt u graag een workshop organiseren bij u in de achtertuin of op uw bedrijf? Houdt dan rekening met het volgende:

- Er moet voldoende ruimte zijn, zodat we de gerechten kunnen voorbereiden en verschillende vuurschalen kunnen plaatsen.

- De ondergrond moet bestand zijn tegen hitte. We gebruiken vuurschalen om mee te koken, deze geven hitte af richting de ondergrond.

- We koken op een klein vuurtje en/of kolen, verwacht dus geen enorm kampvuur. De kookvuren zijn vergelijkbaar met een houtskoolbarbecue of kleine vuurkorf. Er blijven geen brandplekken achter op de locatie.

- Stromend water is noodzakelijk i.v.m. hygiëne en toiletten zijn ook fijn om in de buurt te hebben.

- Bij slecht weer is het handig om de mogelijkheid te hebben om te kunnen schuilen.

 

Het is ook mogelijk om zelf een locatie te regelen, zoals een gebouw van een lokale vereniging, terrein van een boer, een camping of een horeca-gelegenheid.


Het Uilenbos

Het Uilenbos is een kampeerterrein van Scouting Deurne, aan de rand van Deurne-Walsberg.
Het is ongeveer twintig minuten lopen verwijderd van het centrum van Deurne. Het Uilenbos ligt in het bos en dat zorgt voor een fijne sfeer.
In Het Uilenbos gebruiken we een gezellige kampvuurkuil met een podium en zitplaatsen voor meer dan 100 personen. Daarnaast is er een klein blokhutje (16m2) met twee toiletten, elektriciteit, koud en warm stromend water.

 

Kijk hier voor meer foto's.

 

 

De Muggenhof

De Muggenhof is het clubhuis van Scouting Deurne. Het is een nostalgische boerderij, ingericht als moderne accommodatie.
De boerderij ligt aan de rand van de kom van Deurne, circa vijf minuten lopen verwijderd van het centrum en van een groot park. 

De Muggenhof beschikt over een grote professionele keuken, lokalen voor een activiteit of vergadering, grote binnenplaats en een ruim grasveld met kampvuurplek.

 

Kijk hier voor meer foto's.


Het Eibernest

Het Eibernest is een ontmoetingsplek die wordt gerund door een beheerstichting.

Het terrein van 2Ha groot wordt ingericht als voedselbos en is te gebruiken voor evenementen, workshops en overnachtingen in een yurt, tipi of pipowagen. De veelzijdigheid van Het Eibernest maakt het een ideale locatie voor de kookworkshops van BuitenKennis.

 

Kijk hier voor meer informatie over Het Eibernest.