De workshops van BuitenKennis kunnen georganiseerd worden op een eigen locatie. Deze moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Het is ook mogelijk om een mooie bosrijke locatie te kiezen. Hieronder vindt u een aantal locaties waarvan ik regelmatig gebruik maak.

Uw eigen locatie

Wilt u graag een workshop organiseren bij u in de achtertuin of op uw bedrijf? Houdt dan rekening met het volgende:

- Er moet voldoende ruimte zijn, zodat we de gerechten kunnen voorbereiden en verschillende vuurschalen kunnen plaatsen.

- De ondergrond moet bestand zijn tegen hitte. We gebruiken vuurschalen om mee te koken, deze geven hitte af richting de ondergrond.

- We koken op een klein vuurtje en/of kolen, verwacht dus geen enorm kampvuur. De kookvuren zijn vergelijkbaar met een houtskoolbarbecue of kleine vuurkorf.

- Stromend water is noodzakelijk i.v.m. hygiëne en toiletten zijn ook fijn om in de buurt te hebben.

- Bij slecht weer is het handig de mogelijkheid te hebben om te kunnen schuilen.

 

Het is ook mogelijk om zelf een locatie te regelen, zoals een gebouw van een lokale vereniging, scoutinggroep, terrein van een boer, een camping of een horeca-gelegenheid.


Onderstaande terreinen zijn uitermate geschikt voor de workshops van BuitenKennis. Bij uw boeking kunt u een voorkeur aangeven, ik zal dan contact opnemen met de beheerder van het gekozen terrein om een reservering te maken.

Het Uilenbos, Deurne

Het Uilenbos is een kampeerterrein van Scouting Deurne, aan de rand van Deurne-Walsberg.
Het is ongeveer twintig minuten lopen verwijderd van het centrum van Deurne. Het Uilenbos ligt in het bos en dat zorgt voor een fijne sfeer.
In Het Uilenbos gebruiken we een gezellige kampvuurkuil met een podium en zitplaatsen voor meer dan 100 personen. Daarnaast is er een klein blokhutje (16m2) met twee toiletten, elektriciteit, koud en warm stromend water.

 

Kijk hier voor meer foto's.

 

 

De Muggenhof, Deurne

De Muggenhof is het clubhuis van Scouting Deurne. Het is een nostalgische boerderij, ingericht als moderne accommodatie.
De boerderij ligt aan de rand van de kom van Deurne, circa vijf minuten lopen verwijderd van het centrum en van een groot park. 

De Muggenhof beschikt over een grote professionele keuken, lokalen voor een activiteit of vergadering, grote binnenplaats en een ruim grasveld met kampvuurplek.

 

Kijk hier voor meer foto's.


Het Eibernest, Liessel

Het Eibernest in Liessel is een ontmoetingsplek die wordt gerund door een beheerstichting.

Het terrein van 2Ha groot wordt ingericht als voedselbos en is te gebruiken voor evenementen, workshops en overnachtingen in een yurt, tipi of pipowagen. De veelzijdigheid van Het Eibernest maakt het een ideale locatie voor de kookworkshops van BuitenKennis.

 

Kijk hier voor meer informatie over Het Eibernest.


De Testrik, Venray

Natuurkampeerterrein De Testrik van Scouting De Peelspeurders in Venray is een groot bosrijk terrein met kleine kampeerveldjes en een eenvoudige vuurplek. Er is een toiletgebouw aanwezig.

Paardekop, Venray

De Paardekop is een mooie grote kampeerweide met een vuurplek, middenin de bossen bij Venray. De locatie is perfect voor activiteiten waarbij wat meer ruimte nodig is. Er is een toiletgebouw aanwezig.

 

Kijk hier voor meer informatie over de terreinen van Scouting De Peelspeurders


De Heikop, Brunssum

Aan de Brunssummerheide ligt het prachtige natuurkampeerterrein De Heikop, met een aantal mooie vuurplekken en toiletgebouw.

Kijk hier voor meer informatie over De Heikop


PBC Austerlitz, Zeist

In het stiltegebied van de Boswachterij Austerlitz (gemeente Zeist) op de Utrechtse Heuvelrug ligt het Scouting Kampeerterrein PBC Austerlitz, kortweg PBC. Dit terrein bestaat uit ongeveer 12 hectare bos met verschillende kampeerterreintjes en vuurplekken.

Kijk hier voor meer informatie over PBC Austerlitz