Menu's


Workshop Oorspronkelijk Koken

We zullen een aantal basisrecepten maken die uitermate geschikt zijn voor bereiding in de Dutch Oven.
Daarnaast richten we ons ook op primitief koken waar we geen gebruik zullen maken van potten en pannen.

Een voorbeeldmenu*:

  • ‘Vurige’ Paprikasoep met breekbrood
  • Zalm op Finse wijze
  • Kip Karmeliet
  • Kleurrijke groenteschotel
  • Hasselback aardappelen
  • Dessert van Bananenbootjes en Sinaasappelbrownies

 

 


Workshop Scandinavisch koken

Ontdek tijdens deze workshop 'Scandinavisch koken' de pure keuken van Scandinavië.
Typisch Scandinavische ingrediënten zijn: Vis, vlees, wortels en knollen, zuivel & kruiden. Hiermee worden pure gerechten in de buitenlucht op houtvuur bereid.

 

We maken bijvoorbeeld*:

  • Laxsoppa – Zweedse zalmsoep
  • Köttbullar – Zweedse gehaktballetjes
  • Loimulohi - Finse zalm
  • Ingemaakte bietjes
  • Hasselback aardappelen
  • Garnalensalade
  • Komkommersalade
  • Kanellbullar - Kaneelbroodjes

 

 


Workshop Italiaanse pizza & pasta

Tijdens de workshop leer je hoe eenvoudig het is om zelf pasta en pizza te maken.

We maken overheerlijke verse pasta met een zelfgemaakte saus die we klaarmaken boven een kampvuurtje. Een aantal voorbeelden:

  • Zelfgevouwen ravioli met een vulling van bospaddestoelen, ricotta of pompoen.
  • Lintpasta in een klassieke ‘Ragu de Bolognese’
  • Verse lasagne 

Afhankelijk van de grootte van de groep bespreken we hoeveel soorten pasta er gemaakt gaan worden.


Daarna komen de pizza's aan de beurt. We maken zelf het deeg om daarna de pizza's te beleggen met allerlei toppings. 

 

 


Workshop Hollandse kost

Geniet van heerlijke Hollandse gerechten, bereid op houtvuur.

Waar vuur is, is natuurlijk ook rook. Daarmee kun je eenvoudig van een verse worst een heerlijke rookworst maken.

Hierbij kunnen een stamppotje en zelfgemaakte appelmoes niet ontbreken. Daarbij maken we een lekker stoofpotje en sluiten we af met een appel crumble als dessert.

 


*Alle menu's zijn afhankelijk van het seizoen en de verkrijgbaarheid van producten en kunnen daarom tussendoor worden gewijzigd.