Workshops & activiteiten

Onderstaande workshops en activiteiten kunnen op aanvraag worden aangeboden. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Workshop Oorspronkelijk Koken

Deze workshop richt zich volledig op het koken op een kampvuur met of zonder de Dutch Oven (gietijzeren pan).
We zullen een aantal basisrecepten maken die uitermate geschikt zijn voor bereiding in de Dutch Oven.

Daarnaast richten we ons ook op primitief koken waar we geen gebruik zullen maken van potten en pannen. Oorspronkelijk koken zoals dat in het verleden ook ging.

Alle deelnemers gaan zelfstandig aan de slag in kleine groepjes aan de hand van een receptuur, waarna we gezamenlijk eten.

 


Workshop Hollandse kost

Geniet van heerlijke Hollandse gerechten, bereid op houtvuur.

Waar vuur is, is natuurlijk ook rook. Deze rook gebruiken we om zelf van een verse worst een rookworst te maken.

Hierbij kunnen een stamppotje en zelfgemaakte appelmoes en mosterd niet ontbreken. Daarbij maken we een lekker stoofpotje en sluiten we af met een appel crumble als dessert.

 

*Het menu is afhankelijk van de verkrijgbaarheid van producten.

 


Workshop Scandinavisch koken

Ontdek tijdens deze workshop 'Scandinavisch koken' de pure keuken van Denemarken, Finland, IIsland, Noorwegen en Zweden.
Typisch Scandinavische ingrediënten zijn: Vis, vlees, wortels en knollen, zuivel, kruiden. Natuurlijk wordt alles in de buitenlucht en op houtvuur bereid.

 

We maken bijvoorbeeld*:

  • Laxsoppa – Zweedse zalmsoep
  • Köttbullar – Zweedse gehaktballetjes
  • Loimulohi - Finse zalm
  • Ingemaakte bietjes
  • Hasselback aardappelen
  • Garnalensalade
  • Komkommersalade
  • Kanellbullar - Kaneelbroodjes

 

*Het menu is afhankelijk van de verkrijgbaarheid van producten.

 


Workshop Italiaanse pizza & pasta

Tijdens de workshop leer je hoe eenvoudig het is om zelf pasta en pizza te maken.

We maken overheerlijke verse pasta met een zelfgemaakte saus die we klaarmaken boven een kampvuurtje. Een aantal voorbeelden:

- zelfgevouwen ravioli met een vulling van bospaddestoelen of ricotta.

- lintpasta in een klassieke bolognesesaus

- lintpasta in een romige carbonarasaus

 

Daarna komen de pizza's aan de beurt. We maken zelf het deeg om daarna de pizza's te beleggen met allerlei toppings.

 

Afhankelijk van de grootte van de groep bespreken we hoeveel soorten pasta er gemaakt gaan worden.

 


Activiteiten


Lepel Snijden

 

Leer zelf een houten lepel snijden.

In ongeveer 2,5u leer ik je hoe je zelf een bruikbare houten lepel snijdt. Deze workshop is eenvoudig te combineren met andere activiteiten.

 


Vuur maken

Leer de basis van vuur maken.

We behandelen verschillende soorten vuur en technieken, waaronder de firesteel en vuurslag.

Je wordt meteen uitgedaagd om je opgedane kennis in de praktijk te testen!

 


Bijlwerpen

Lekker gooien met bijlen.

Een leuke en stoere activiteit, ideaal om te combineren met een van de workshops.