Pyttipanna

Pytt i Panna (spreek de y uit als een lange u) betekent 'kleine dingen in de pan' in het Zweeds, omdat mensen traditioneel hun etensrestjes in één pan opbakten tot een nieuw gerecht. In de volksmond wordt het vaak Pytt genoemd.

Tegenwoordig wordt het gerecht niet alleen van kliekjes gemaakt, maar kun je de Pytt in Zweedse supermarkten ook kant-en-klaar in de diepvries vinden.

De ingrediënten bestaan altijd uit aardappel, ui en stukjes vlees, eventueel aangevuld met groenten. Traditioneel wordt de Pytt geserveerd met ingelegde rode bietjes en een gebakken ei.

 

Dit recept is voor 10-12 personen

Ingrediënten

  • 3 kg Aardappelen
  • 6 Uien
  • 500 gr Spekblokjes
  • 1 Cervelaatworst
  • 1 Courgette
  • 2 Paprika’s
  • Rozemarijn
    • We serveren de Pytt met een gebakken ei, tomatenketchup en mosterd.

     

    Materiaal

    • Dutch oven en skillet (of koekenpan)

     

    Bereiding

    1. Snijd alle ingrediënten in blokjes van 1 centimeter.
    2. Zorg dat de pan warm is en bak de spekblokjes in een beetje olie totdat ze gaar zijn.
    3. Voeg dan de ui, blokjes aardappel, courgette, paprika en cervelaatworst toe.
    4. Voeg naar smaak peper, zout en rozemarijn toe. Let op, de spek is al zout!
    5. Bak het mengsel gaar terwijl je regelmatig roert.
    6. Als de aardappel bijna gaar is, bak je in een koekenpan voor iedereen een eitje.
      •  

        Smaklig måltid!

        Smakelijk eten!