Vurige Paprikasoep
Een heerlijke vegetarische paprikasoep, waarbij de groenten rechtstreeks op de kolen worden gegrild.
De chilivlokken zorgen voor wat extra pit.
Het recept is voor 12-15 porties
Ingrediënten
- 5 rode paprika’s
- 2-3 uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 grote wortel
- 2 el olijfolie
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl tijm
- 5 tomaten
- 3 liter water
- 6 bouillontabletten
Materiaal
- Dutch oven
Bereiding
- Leg de paprika’s en de wortel rechtstreeks op de hete kolen. Draai deze regelmatig, totdat ze rondom zwart zijn.
- Laat de paprika’s en de wortel even afkoelen, snijd ondertussen de tomaat in blokjes, snipper de ui en hak de knoflookteentjes fijn.
- Pel het zwarte velletje van de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.
- Was de as en het velletje van de wortel, snijd de wortel in kleine blokjes.
- Verhit olie in een pan boven het vuur of in de kolen en fruit de ui, paprika en wortel ongeveer 10 minuten.
- Voeg de knoflook, tomaten, paprikapoeder, chilivlokken en tijm toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg het water toe en breng aan de kook, voeg dan de bouillonblokjes toe en roer goed door.
- Laat de soep lekker pruttelen totdat alle groente zacht zijn.
Smakelijk!